2009-04-02 12:35:50• hírek • Szatmár.ro

A Szamos legújabb számából

A Szamos hetilap legújabb számában folytatódik a megye természetvédelmi területeinek részletes és érdekes bemutatása, aminek első része az előző hetilapban megjelent.

Talán mindenki hallott már eddig is a Vermes lápról, a Mezőfényi homokdűnékről , a Csanálosi Kőriserdőről, de ennél többet eddig nemigen lehetett tudni e természeti ritkaságokról. A Környezetvédelmi Ügynökség Természetvédelmi Részlege most sorozatban bemutatja e ritkaságokat, képekkel illusztrálva.

A Nagykárolyi síkság 1964/2007 Kormányrendelet alapján került a különleges természetmegőrzési területek listájára. A terület rendkívül fontos botanikai és növényföldrajzi szempontból, a homoktalajokon és homokdűnék között található, az országban ritka, növénytársulások számára, melyek a pannon biorégióra jellemzőek.

Mivel a következő hét már a húsvéti előkészületek lázában zajlik, Kiskasza László ízletes, hagyományos és különleges receptekkel járul hozzá az ünnepi menü összeállításához. A megkezdett sorozatok folytatódnak, és a természetvédelemmel és környezetvédelemmel foglalkozó írások között lesz még a gólyákról is szó, néhány olyan egyedről,  amely itt vészelte át a telet, lelkes madárvédők jóvoltából már szabadban várhatják társaikat.

A Szamos hetilapban a folytatódik a természetvédelmi területekről szóló sorozat

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: